Български (България)English (United Kingdom)
Позитивни оценки сред обществата на Западните Балкани за българската роля
Петък, 13 Юли 2018 10:36

logo  След Българското европредседателство страните от Западните Балкани чувстват България по-близка, дори и на фона на факта, че големите държави в ЕС не дадоха особено ясна перспектива на тези общества. Българският принос е усетен и страните от Западните Балкани са възприели по-скоро позитивно българската роля. Това се отразява и във възприятията за българския премиер, който в последната една година повишава разпознаваемост в страните от Западните Балкани и сред тези шест общества сега се ползва с най-високо доверие сред останалите глави на изпълнителната власт в региона.  

продължава>
 
Как ползват свободното си време младите на Балканите
Сряда, 11 Юли 2018 08:12

Logo Friedrich Ebert Stiftung.svgБългарските младежи са първенци в региона на Балканите по използване на свободното време за почивка и са на последно място по използване на свободното време за самоусъвършенстване. Използването на интернет сред балканските страни не прави изключение от световните тенденции и е свързано най-вече с влизане в социалните мрежи. Данните са важни на фона на летните ваканции и почивки, когато винаги става актуален въпросът за свободното време.

продължава>
 
Положителна обществена равносметка в края на българското председателство на Съвета на ЕС
Петък, 15 Юни 2018 10:36

Gallup Logo

Българите оценяват отминаващото европредседателство по-скоро положително, макар че не е малък и делът на онези, които признават, че не се чувстват достатъчно запознати. Политическите различия не са попречили на по-скоро позитивните нагласи.

продължава>