Трети експресен телефонен сондаж за текущата политическа ситуация

Slide1Готовността за участие в протести в страната продължава да е относително висока. Това сочат резултатите от третия за последните дни експресен телефонен сондаж на „ББСС Галъп интернешънъл”. Той е проведен сред 801 души в цялата страна и завърши в следобедните часове на 26-и февруари.

Преди оттеглянето на премиера готовност да протестират изказваха близо половината от запитаните. След оставката на Борисов делът им спадна до около една трета, за да се стигне до днешната ситуация, в която приблизително равни изглеждат дяловете на онези, които смятат да да участват в следващи протести и онези, които не смятат да участват.

Протестите продължават да се радват на сравнително висока подкрепа по принцип – 76% от запитаните смятат, че хората трябва да продължат да протестират.

Разочарование от целия политически елит и търсенето на нов субект, който да отстрани предишните, продължава се проявява във висока степен. За радост, екстремистките нагласи, които се регистрираха в първата вълна на изследването преди седмица, сега продължават да изглеждат по-слаби.

В края на седмицата предстои да излязат данните от следващото експресно проучване.

Slide2Slide3

Disclaimer:

Gallup International Association or its members are not related to Gallup Inc., headquartered in Washington D.C which is no longer a member of Gallup International Association.

Gallup International Association does not accept responsibility for opinion polling other than its own. We require that our surveys be credited fully as Gallup International (not Gallup or Gallup Poll). For further details see website: http://www.gallup-international.com/.