Нов годишник на „Галъп интернешънъл“

Новата книга на „Галъп интернешънъл“ вече е в книжарниците. Книгата носи заглавието „Политическият процес и общественото мнение през 2016 г.“ Издадена е от „Сиела“ и съдържа всичко по-важно от изследванията на общественото мнение у нас в последната година.

Книгата е поредната от традицията на годишните обзори на агенцията, която включва и данни от международните сравнителни изследвания на глобалната асоциация УИН/„Галъп интернешънъл“. Затова на страниците ще откриете доста класации на страните в света.

Годишникът на „Галъп интернешънъл“ не пропуска нищо по-важно от данните за общественото мнение за изборите у нас, референдумът, изборите в САЩ, тревогата по света, Брекзит събитията в Турция и много други.

Отбелязани са и рекордно ниските нива на подкрепа за президентската институция в края на мандата, както и историческото снижаване на доверието в ЕС – което остана високо, но е в най-ниската си фаза от началото на века насам.

Въпреки това обаче българите продължават да са едни от най-еврофилските нации. Данни от специално изследване в ЕС показват, че британският референдум така и не повлия съществено до този момент на настроенията към ЕС в страните членки.

Като цяло, по света усещането за лично щастие преобладава, макар България да е по-скоро изключение.

Само в тази книга е и пълната социологическа картина на второто правителство Борисов, както и на неговия парламент. Отново ще откриете и личните рейтинги – най-харесваните и най-нехаресваните министри.

Предишните книги на „Галъп интернешънъл“ са откриваеми в книжарниците на „Сиела“, както и в онлайн магазините – ТУК.

Disclaimer:

Gallup International Association or its members are not related to Gallup Inc., headquartered in Washington D.C which is no longer a member of Gallup International Association.

Gallup International Association does not accept responsibility for opinion polling other than its own. We require that our surveys be credited fully as Gallup International (not Gallup or Gallup Poll). For further details see website: http://www.gallup-international.com/.