Огромен интерес към новата книга на „Галъп интернешънъл“

За втора поредна година представянето на традиционния годишник на „Галъп интернешънъл“ събужда огромен интерес.

За втора поредна година представянето на традиционния годишник на „Галъп интернешънъл“ събужда огромен интерес. Новата зала на Джеймс Баучер в сградата на „Галъп интернешънъл“ на практика се оказа тясна за желаещите да участват в представянето на новото луксозно издание на „Политическият процес и общественото мнение в България“ – шесто поредно.

Изданието на „Сиела“ бе представено от основния автор на поредицата Първан Симеонов и автора на справочната част Борис Попиванов.Критичен прочит на книгата направиха проф. Петър-Емил Митев и доц. Даниел Смилов, а година по-рано книгата беше представена от Харалан Алесандров и Ивайло Дичев.

Както и миналата година приветствия поднесе и президентът на Световната асоциация „Галъп интернешънъл“ – Кънчо Стойчев.

Не по-малък бе и медийният интерес към събитието. В течение на годините общественият отзвук на годишните обзори на „Галъп интернешънъл“ става все по-силен и се превръща в традиция. В последните дни и основните български медии хврълиха светлина върху книгата.

Този път годишникът на практика е двуезичен и съдържа ежемесечни данни от началото на века по отновение на оценки за икономиката и личните финанси. Включени са и уникални данни от изследване сред обществата на Западните Балкани.

Присъстват и традиционно любопитни и рядко публикувани данни за рейтинги на политици и електорални нагласи за политически партии. Огромната част от данните в книгата са специално предназначени за нея и не са публикувани на друго място.

Годишникът може да бъде намерен в книжарниците на „Села“, както и в електронните магазини ciela.com и mobilis.bg.

Линк към видеото от представянето на книгата.

Снимки от събитието:

Disclaimer:

Gallup International Association or its members are not related to Gallup Inc., headquartered in Washington D.C which is no longer a member of Gallup International Association.

Gallup International Association does not accept responsibility for opinion polling other than its own. We require that our surveys be credited fully as Gallup International (not Gallup or Gallup Poll). For further details see website: http://www.gallup-international.com/.