Дискусия за икономическите последствия от коронавирусната пандемия

Хората в България започват да мислят освен за здравето си, и за джоба си. Затова и в последните няколко месеца има повишаване на негативните обществени очаквания за икономическото положение на страната. Това се дължи не толкова на вируса, колкото на затварянето на бизнеси, но и на това, че властите не дават ясна предвидимост за бъдещето.

Това са част от обобщенията на Първан Симеонов, който бе участник в онлайн дискусията „Ковид-19: А сега накъде?“. Събитието беше посветено на икономическите тенденции и масовите възприятия на населението по отношение на кризата с коронавируса в България. Изпълнителният директор на „Галъп интернешънъл болкан“ представи резултати от социологически обзор на ситуацията, заедно с Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент.

Цветелина Пенкова, от своя страна, засегна проблемa с провеждането на изборите. По нейните думи коронавирусът не трябва да става инструмент за изборни манипулации. Затова всеки гражданин трябва да има възможността да упражни конституционното си право на глас. Тя допълни, че е необходимо страните членки на ЕС да се координират в мерките, които предлагат, за да се изготви единен протокол за действие в подобни кризи.

Зрителите имаха възможността да се включат с въпроси и коментари по време на живото излъчване на дискусията.

Видео от събитието може да намерите ТУК.

 

Кога?

Отминало събитие: 28 януари 2021, 16:00

Disclaimer:

Gallup International Association or its members are not related to Gallup Inc., headquartered in Washington D.C which is no longer a member of Gallup International Association.

Gallup International Association does not accept responsibility for opinion polling other than its own. We require that our surveys be credited fully as Gallup International (not Gallup or Gallup Poll). For further details see website: http://www.gallup-international.com/.