Първан Симеонов в мащабна конференция за бъдещето на журналистиката

Изпълнителният директор на „Галъп интернешънъл болкан“ Първан Симеонов участва в мащабна конференция  по темите на свободата на словото, бъдещето на журналистиката в условията на дигиталната революция и новите формати за разказване.

Събитието на тема „Нови хоризонти в журналистиката“ е организирано от престижната организация “World Press Institute” (WPI) със съдействието на Асоциация на европейските журналисти и Фондация „Америка за България“ и се провежда в София на 24-ти и 25-ти септември.

Пълната програма на събитието може да намерите ТУК.

В двудневната конференция е предвидена дискусия за бъдещето на независимата журналистика в България, на която Първан Симеонов представя актуални  данни  от представително проучване на „Галъп интернешънъл болкан“ за общественото мнение. В панела на 25-ти септември Симеонов повдига и дебата за някои от най-наболелите проблеми в национален контекст като свобода на медиите, фалшиви новини и дезинформация и перспективите пред независимата журналистика.

Лектори в двудневния форум са световно известни журналисти и изследователи на медийното пространство, а националният опит и гледна точка по отношение на новите предизвикателства пред журналистиката са представени от Първан Симеонов, Стояна Георгиева, Венелин Петков, Галя Прокопиева, Боряна Джамбазова и др.

В събитието се открояват теми като влиянието на новите технологии, интернет и социалните мрежи върху журналистиката, икономическата устойчивост и алтернативни източници на финансиране на медиите, влиянието на подкастите за трансформация на журналистиката, фалшиви новини и дезинформация по време на пандемията и бъдещето на независимата журналистика в България.

Сред участниците личат имената на Джон Харис (съосновател на POLITICO), Майкъл Монтгомъри (продуцент на поредицата за разследваща журналистика Reveal  на центъра за разследваща журналистика в Калифорния), Пол Стайгър ( съосновател на бивш редактор на ProPublica), Брита фон дер Хайде (ръководител на отдела по разследваща журналистика в NDR, най-големия германски обществен радио-телевизионен оператор в Хамбург), Павол Шалай (ръководител на бюрото за Европейския съюз/Балканите на международната организация „Репортери без граници“ (RSF)).

Кога?

Отминало събитие: 25 септември 2021, 10:45

Къде?

Гранд Хотел Милениум София бул. „Витоша“ 89B, 1463 Иван Вазов, София

Disclaimer:

Gallup International Association or its members are not related to Gallup Inc., headquartered in Washington D.C which is no longer a member of Gallup International Association.

Gallup International Association does not accept responsibility for opinion polling other than its own. We require that our surveys be credited fully as Gallup International (not Gallup or Gallup Poll). For further details see website: http://www.gallup-international.com/.